aluminiumpersienner och lamellgardinerPersienner i aluminium och lamellgardiner bidrar till ditt hems inredning med ljus, skuggor och färger och de låter dig steglöst styra hur ljuset faller in genom dina fönster. Ljuset reflekteras – uppåt eller nedåt – genom att man vinklar lamellerna medan skuggorna vandrar under dagen. Du skyddar enkelt din inredning och dina möbler mot starkt solljus genom att dra ner persiennerna. Dessutom hindrar aluminium- och träpersienner värme både  från att tränga ut och komma in genom fönstren. Ett bra tips för att stoppa mycket av värmeförlusten är att du vinklar den uppåt medan du stänger persiennen. Även mot insyn är aluminiumpersiennerna ett utmärkt skydd för att slippa grannarnas ibland nyfikna blickar.

Återförsäljarna har ett stort urval av persienner och lamellgardiner

Hos återförsäljare både i fysiska butiker och på nätet kommer du upptäcka att både lamellgardiner och aluminiumpersienner finns i en mängd modeller, färger, detaljer och med olka sorters manövreringsmöjligheter, till och med motordrift finns.  Det är vanligast att aluminumpersiennerna monteras mellan fönsterglasen eller hängande fritt innanför fönstren.

Montering och garanti på aluminiu​mpersiennerna

Professionell montering av en lamellgardin eller en persienn kan erbjudas av de flesta större återförsäljarna och väljer du att montera dem själv följer alltid monteringsanvisningar med. Hör efter med din återförsäljare hur lång garanti du får och möjligheterna till att köpa reservdelar om de någon gång skulle gå sönder.